DOBRODOŠLI!

subota, 8. siječnja 2011.

NASA izabrala najgluplje ZF filmove koji su ikada snimljeni

Najrealističniji znanstveno-fantastični filmovi su 'Jurski park' i 'Gattaca'. NASA i agencija SEE izabrale su i najlošije SF filmove među kojima su '2012' i 'Armagedon'







Svemirska agencija NASA i Science and Entertainment Exchange zajedno su odabrali filmove 'Jurski park' i 'Gattaca' kao najuvjerljivije znanstveno-fantastične filmove, piše t-portal. Ocjenili su kako je zaplet u 'Jurskom parku', snimljenom 1993., najrealističniji. Film 'Gattaca' koji govori o čovjeku koji živi u tajnim društvima gdje se ljudi ocjenjuju prema genetskim testovima dijeli prvo mjesto s 'Jurskim parkom'. Na popisu su i 'Kontakt' iz 1997., 'Metropolis' iz 1927. te 'Dan kada se Zemlja zaustavila' iz 1951. Među najgore ZF filmove NASA i SEE su uvrstili 'Armagedon', film o timu bušača nafte koji trebaju razoriti asteroid, 'Šesti dan' u kojem se Arnold Schwarzenegger klonira u nekoliko sati te film '2012' u kojem se uništava Zemlja na najdramatičnije načine zbog proročanstva Maja o uništenju svijeta 21. prosinca 2012.
- Zbog filma 2012. naša agencija prima užasno puno pisama uplašenih građana koji se boje da će svijet nestati 2012. Zbog njih smo morali pokrenuti posebnu internetsku stranicu kako bi ih razuvjerili - rekao je Donald Yeomans, šef NASA-ine misije Near-Earth Asteroid Rendezvouz.

Nema komentara:

Objavi komentar