DOBRODOŠLI!

utorak, 11. siječnja 2011.

Kako prepoznati lažljivca????

Poznat scenarij: Nađete se na sastanku s muškarcem iz snova, koji vam cijelu noć priča divne pričice i niti na trenutak ne sumnjate da je sve skupa možda laž. Kasnije saznate da je to što vam je ispričao laž, da je sve izmišljeno i ne možete vjerovati kako ste vjerovale tome svemu. Možda se to ne bi dogodilo da ste bile pažljive na njegov tjelesni govor, koji vam može otkriti lažljivca.

1. način, kako prepoznati lažljivca: Pokrivanje usta s dlanom

Ta gesta je nadasve česta kod lažljivaca, korisdte ju na nesvjesnoj razini, zato je često uopće nisu ni svjesni. Čini se da je pokrivanje usta povezano s željom da zaustave lažne riječi koje im izlaze iz usta. Pokrivanje usta s cijelim dlanom za vrijeme govora može značiti da vaš sugovornik nije baš najiskreniji. S druge strane ako govorite vi i i usta pokriva onaj koji vas sluša, to znači da baš i ne vjeruje u ono što vi pričate.

2. način, kako prepoznati lažljivca: Dodirivanje nosa

Gesta doticanja nosa je povezana s gestom pokrivanja usta i znači, ako osoba dotakne svoj nos, da po svoj vjerojatnosti laže. Vrlo jednostavno možete razlučiti ako netko dodiruje nos jer ga npr. svrbi ili jer dotiče nos jer laže. Ako nekoga nos svrbi, mora ga počešati, a lagano doticanje nosa ne može zadovoljiti ako ga nešto svrbi. Isto tako to nije slučaj ako netko ima naočale pa ih diže i time dotiče nos.

3. način, kako prepoznati lažljivca: Češkanje vrata

Vrlo značajan znak govorenja laži je i češkanje po vratu. Lažljivca ćete prepoznati, ako vidite muškarca koji se za vrijeme govorenja približno pet puta češka po vratu tik ispod ušne resice.

4. način, kako prepoznati lažljivca: Hvatanje za uho

Ako se vaš sugovornik za vrijeme razgovora na brzo dotakne ušne resice ili zadnje strane uha, znači da njegove riječi nisu najiskrenije. Ako se dok vi govorite hvata za uho, po svoj vjerojatnosti je to znak da se baš i ne slaže s onim što vi govorite. Može značiti i to da predugo govorite i da on želi sada govoriti.

5. način, kako prepoznati lažljivca: Trljanje očiju

U kombinaciji s hvatanjem za uho, trljanje očiju za vrijeme govorenja da onaj koji govori dosta laže. Može značiti i da mu se ne sviđa ono što vidi.

Nema komentara:

Objavi komentar