DOBRODOŠLI!

četvrtak, 6. siječnja 2011.

Razgovor s partnerom je jedini spas od njegove (pro)nevjere

Temeljni razlog loše komunikacije je strah od supružnikova neodobravanja, a jedini protulijek je otvoreni razgovor i združeno planiranje potrošnje.



Temelj skladnog braka je kvalitetan dogovor prije zajedničkog života, upozorava seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić upozoravajući kako Hrvati najčešće ne razgovaraju na vrijeme o zajedničkim financijama nego tek nakon što se pojave problemi.
- Bilo da je riječ o zajedničkoj blagajni, potpuno odvojenim računima ili džeparcu koji je odvojen od ukupne zarade, sve opcije mogu biti dobro rješenje pod uvjetom da se oba partnera slože - objašnjava Nataša i dodaje:
- Financijski slabiji partner najčešće pristaje na sve što mu je posluženo jer ne želi izgubiti supružnika, no to je dvosjekli mač jer će nezadovojstvo prije ili poslije izići na površinu.
Partneri koji ne mogu razgovarati o potrebama najčešće postaju financijski nevjerni. Temeljni razlog loše komunikacije je strah od supružnikova neodobravanja, a jedini protulijek je otvoreni razgovor i planiranje.Jedan razloga financijske nevjere želja je za stvarima koje ne spadaju u osnovni kućni budžet, a tad partneri mogu postati iznimno domišljati.
Primjerice, novo računalo velik je luksuz, a kako bi sakrio od supruge dodatni trošak, muškarac se može pravdati tako da pod izlikom popravka ugradi najnovije komponente. Malo kojoj supruzi će pasti na pamet da se ispod stare plastike krije najnoviji hit elektronike.

NAJVIŠE TROŠE NA ODJEĆU
Financijski nevjernici najčešće kupuju odjeću i elektroniku (34,5 posto) koju skrivaju od supružnika, zatim troše na hranu i tajne odlaske u restorane s prijateljima (24 posto). Također, mnogo troše i na proizvode za njegu (19,5 posto), darove (16,5 posto) te na alkohol (13 posto).

Nema komentara:

Objavi komentar