DOBRODOŠLI!

subota, 8. siječnja 2011.

Google svoj novi mobitel poslao u orbitu i snimio video

Halo, u orbiti sam : Nexus S, Googleov "pametni" telefon idealan je za putovanje u svemir, provjereno savršeno funkcionira u orbiti pri ekstremnim vremenskim uvjetima.


Internetski div Google odlučio je svoj najjači model “pametnog” telefona Nexus S poslati u orbitu 30.000 m iznad Zemlje kako bi provjerio radi li i tamo. Budući da je na Nexusa instaliran novi operativni sustav Android, Googleovci su mobitele stavili u male zelene astronaute te ih u sedam meteroloških balona poslali visoko u atmosferu. Sve do 19.000 metara, na temperaturama i do minus 50 stupnjeva Celzija, izdržljivi Nexsusi radili su besprijekorno. Aplikacije Google Maps i Latitude pokazivale su točnu lokaciju mobitela, Sky Map precizno je identificirao zvijezde u visinama, a kamera je snimala filmove i fotografije na uzbudljivom putovanju.

Snimili ptice i zrakoplove
Let Nexusa u orbitu trajao je dva sata, a spuštanje još 40 minuta. “Pametni” mobiteli osim zvijezda i planeta, snimili su izbliza i ptice te putničke zrakoplove.

Zamjenjuje kreditne kartice
Nexus S ima iznimno brzu operativnog sistema Android 2.3, AMOLED ekran od 4 inča, ali i opciju Near Field Communication koja može zamijeniti kreditne kartice.

Nema komentara:

Objavi komentar