DOBRODOŠLI!

petak, 7. siječnja 2011.

Ženske suze smanjuju muški libido i razinu testosterona


Ženama plač pomaže da izbace štetne kemikalije iz tijela i osjećaju se bolje, ali muškarce pogled na uplakanu djevojku odbija i snižava seksualno uzbuđenje.



Ženske suze smanjuju seksualno uzbuđenje kod muškaraca, a kao glavni razlog su kemikalije u njima koje muški mozak nesvjesno detektira i utječe na smanjenje muškog spolnog hormona testosterona, otkrila je studija izraelskih znanstvenika objavljena u časopisu Science. Plač ženama pomaže da izbace štetne kemikalije iz tijela i osjećaju se bolje, ali i kao obrana protiv nasilja upravo zbog snižavanja testosterona. Iako suze smanjuju seksualno uzbuđenje kod muškaraca, mogu probuditi suosjećanje te se zbog toga vjeruje da ovaj nalaz ima izravnu važnost na stvarni život.
- Ljudi su uvijek spremni zagrliti voljenu osobu dok plače jer im zapravo tako pokazujemo da imamo povjerenje u njih. Često stavimo nos u blizinu suznih obraza te tako često mirišemo druge, a da toga nismo ni svjesni. Tako prikupljamo informacije, emitiramo signale i sve to zapravo utječe na naše ponašanje - rekao je Noam Sobel sa Instituta Weizmann.

Nema komentara:

Objavi komentar