DOBRODOŠLI!

utorak, 4. siječnja 2011.

21.12.2012.-Sudnji dan

Vrtoglavom se brzinom približavamo mističnoj 2012., kontroverznoj godini u kojoj bi svijet kakav poznajemo trebao prestati postojati, pa je vrijeme da barem pokušamo pretpostaviti što bi nam se to toga sudbonosnog dana 21. prosinca moglo dogoditi. Vjerovanje da je 2012. godina prijelomna za čovječanstvo poteklo je još od Maja, naroda koji je unatoč ponekom barbarskom običaju imao na raspolaganju vrlo zanimljive podatke koje mi nemamo (ili bolje rečeno, barem još nisu iscurili u širu javnost). To možda ne bi bilo čudno ako bismo uzeli zdravo za gotovo “činjenicu” da pripadnici izvanzemaljskih kultura slijeću u Srednju i Južnu Ameriku k’o blesavi, kako tvrde razni ljubitelji NLO-a. No mi nećemo. I ostavit ćemo tu temu za neki sljedeći broj.

Zašto se toliko priča o toj 2012.? Maje su nam, naime, u naslijeđe ostavile vrlo zanimljiv kalendar, koji je i nakon svih ovih tisuća godina izuzetno aktualan i navodno precizan; kalendar tvrdi da se čovječanstvo nalazi pred prijelomnim razdobljem, a svakako nije nevažno ni to što u svojim predviđanjima koja je dosad najavio – još nijednom nije zakazao. Mnogi tvrde da je to stoga što su Maje bili sjajni astronomi i imali mnogo bolje metode predviđanja i računanja zvjezdanih putanja i njihovih utjecaja na nas nego mi danas, a mnogi vjeruju da su Maje pri sastavljanju tih kalendara imale pomoć izvanzemaljskih izvora. Jedna teorija čak kaže i da su Maje imale pomoć čudnovatih, bestjelesnih bića iz neke više dimenzije, s kojima su komunicirale preko šamanskih rituala.


No bez obzira na sve, prema majanskom kalendaru, datum 21. prosinca 2012. označava kraj svijeta kakvog poznajemo. Možda je to i početak dugo očekivane duhovne transformacije, ili apokalipse. No možda će nam i meteor pasti na glavu i napraviti boom. Ili će nam se Zemlja napokon osvetiti za sva zla koja joj činimo. Ili će se ipak – prema mnogim mišljenjima nezasluženo – čovječanstvo uzdići na novu razinu svijesti.

Nema komentara:

Objavi komentar