DOBRODOŠLI!

četvrtak, 6. siječnja 2011.

Trkač nakon 217 kilometara i vodećeg mjesta promašio cilj! (video)

Na ultramaratonu Tokyo-Hakone maratonac Natsuki Terada zadnjih 100 metara prešao je u vodstvo. No umjesto da produži prema cilju, Terada je pogrešno skrenuo.


Dvodnevna etapa od 217.9 kilometara, sati truda i znoja i mjeseci pripreme i treninga gotovo su bačeni u vodu nakon što je japanski maratonac Natsuki Terada pogrešno skrenuo 100 metara prije ciljne ravnine.
Nesretni Terada sjajno je tempirao snagu i pretkraj maratona u koloni od četvorice trkača povukao, prešao u vodstvo, no... Vjerojatno ga je omelo vozilo koje je snimalo utrku i 100-ak metara prije ciljne ravnine skrenulo desno. A za njim je skrenuo i Terada.
Ostala trojica trkača produžila su ravno. Teradu su potom upozorili policajci i organizator da je pogrešno skrenuo. No nije stigao ispraviti pogrešku i završio je tek treći.
Na sreću, nije nanio štetu sveučilištu Kokugakuin za koje nastupa. Jer deset najbolje plasiranih sveučilišta i sljedeće godine automatski ostvaruju pravo na natjecanju. A Kokugakuin je na kraju završio na tom 10. mjestu.
Na ultramaratonu Tokyo-Hakone sudjeluje dvadeset sveučilišnih momčadi. Velik je to sportski događaj u Japanu, a prvi takav datira iz davne 1920. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar