DOBRODOŠLI!

četvrtak, 6. siječnja 2011.

San svakog buce: Izgubio 95 kg na čokoladnoj dijeti

Nakon moždanog udara shvatio je da mora na dijetu. U prvih mjesec dana izgubio je 22 kg i tada se kladio s prijateljima kako će skinuti još 45 kila.


Amerikanac Peter Ajello (37) s Floride uspio je izgubiti nevjerojatnih 95 kilograma na "čokoladnoj dijeti". Tek nakon što je prije dvije godine imao moždani udar, Peter je shvatio da treba napraviti drastičnu promjenu u životu. Imao je dijabetes i giht u nogama. Prije no što je krenuo na dijetu imao je čak 190 kilograma. Unosio je 24.000 kalorija dnevno, a prosječan muškarac ih treba 2500. Međutim, strastveni ljubitelj slatkog okrenuo se nekonvencionalnom alatu za mršavljenje - tamnoj čokoladi, ali je izbacio alkohol i brzu hranu. Čim bi počeo gubiti volju, počastio bi se kockicom čokolade, tek toliko da zadovolji želju. U kombinaciji s vježbanjem, počeo je gubiti kile. Samo mjesec dana nakon izlaska iz bolnice izgubio je 22 kilograma. Prijatelji su bili šokirani.
- Svi su me znali kao tipa koji može jesti i jesti. Prijatelji i kolege uvijek su mi postavljali izazove. Na neki način sam se osjećao popularno - rekao je Peter koji je jednom pojeo 77 pilećih krilaca u manje od deset minuta.
- Ali, još nisam bio sit - dodao je. Tri najbolja prijatelja ponudila su mu 15.000 dolara ako izgubi još 45 kilograma za pet mjeseci.
- Nisam baš bio uvjeren kako ću uspjeti, ali odlučio sam da ću im dokazati da mogu - rekao je. Mjesec dana prije isteka roka od oklade trebao je izgubiti još 10 kilograma. Prijatelji su se ozbiljno zabrinuli za svoj novac pa su mu počeli slati pizze i pileća krilca na kućnu adresu. Sakrivali su mu krafne u torbu za trening, ali on ih je samo bacao u smeće. Božić je proveo dureći se u podrumu. Bio je ljut na sebe što ne može uživati u delicijama. Nakon isteka roka, izgubio je tri kilograma više nego što je trebao. S novcem u džepu, nastavio je s dijetom i izgubio još 25 kilograma. Prijatelji su mu isplatili okladu, a dio je potrošio na operaciju odstranjivanja viška kože s trbuha.
- Da mi je netko prije dvije godine rekao kako ću imati 95 kilograma i dalje jesti čokoladu, ne bih mu vjerovao. Čokolada mi je spasila život - rekao je Peter koji trenutačno piše knjigu o svom neobičnom iskustvu.


TIPIČAN DNEVNI MENI prije moždanog udara bio mu je:
Doručak: gomila palačinki i francuski kruh
Užina: Dva dupla McBacona i pomfrit u McDonaldsu koje bio zalio s milkshakeom
Ručak: McChickeni s pomfritom
Večera: Četiri pizze, a za desert sladoled s preljevom od kikirikija

Nema komentara:

Objavi komentar