DOBRODOŠLI!

ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Najskuplji parfem na svijetu - Clive Christian No. 1

Na svečanoj ceremoniji održanoj u posljednjem mjesecu prošle godine u Saks Fifth Avenue u New Yorku, parfem No.1, proizvođača britanske kompanije Clive Christian, uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplji parfem na svijetu. Ovaj više nego luksuzni parfem napravljen je od izuzetno rijetkih i vrijednih sastojaka biranih bez obzira na troškove, a najvažniji od njih su: sandalovina iz Indije, toliko skupocjena da nad njom bdije indijska vlada, vanilija s Tahitija koja je prošla kroz komplicirane laboratorijske procese kako bi poprimila traženi efekt i ulje od jasmina iz Grassea, čija je cijena sedam puta veća od cijene zlata...

I pitate se sada kolika je cijena? Bočica čistog parfema od 30 ml stoji 2350 $, a takvih se, i u ženskoj i muškoj verziji, godišnje proizvede samo 1000. Najskuplja verzija, odnosno najskuplja bočica najskupljeg parfema, No.1 Imperial Majesty, stoji nevjerojatnih 200 000 $. Tih bočica, izrađenih od Baccarat kristala i ukrašenih bijelim dijamantom, do sada je proizvedeno samo 10!
Clive Christian, doletjevši iz Londona u New York da primi Guinnessovu nagradu, izjavio je: „No. 1 je bio nevjerojatan pothvat. Ideja je bila napraviti najbolji parfem svih vremena, bez ikakvog obzira na troškove. Kupovali su se svi mogući sastojci koji bi mogli doprinijeti savršenom mirisu, čak i pod uvjetom da konačna računica ne bude ekonomski opravdana“.
Ovom luksuznom parfemu nisu odoljele mnoge slavne ličnosti: Sir Elton John, koji je njime zamirisao vrt za svoju zabavu White Tie, zatim Tiara Ball i Katie Holmes, koja ga je koristila na dan vjenčanja s Tomom Cruiseom.

Nema komentara:

Objavi komentar