DOBRODOŠLI!

ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Popis najsmješnijih krađa i lopova u 2010. godini

Ovi kradljivci nisu samo ostavljali otiske prstiju nego su činili tako glupe poteze da su ih hvatali bez napora.



Za formulom savršenog zločina traga svatko tko se želi baviti bilo kakvom kriminalnom aktivnošću, pa tako ni hrvatski kriminalci nisu iznimka.

Međutim, među onima koji se prime tog posla, ima i onih koji su potpuno netalentirani za takvu vrstu zanata, te zbog svoje nedarovitosti često završe iza rešetaka.

Donosimo popis najglupljih, ili bar, najnepromišljenijih razbojnika, koji su nas tijekom 2010. godine zabavljali svojom nerazrađenim “zločinačkim” taktikama zbog kojih su završili iza rešetaka i na stranicama crnih kronika.

U prošloj godini hrvatski kradljivci uglavnom su radili “klasične” greške, potpuno nejasne običnim građanima. Ostavljali su stvari s otiscima prstiju u blizini mjesta zločina, “spektakularno” su bježali s plijenom pred očima mnogih zaprepaštenih građanina, od kojih se naravno, uvijek nađe neki junak spreman za njima potrčati, vozili su se u ukradenim automobilima s aktiviranim GPS uređajima...

Jedan od zapamćenijih “bisera” ove godine svakako je legendarna provala u kuću pjevačice Tine Rupčić, kada su provalnici na vrlo hm... neobičan način pokušali zamesti tragove. Nakon što su ukrali dragocjenosti, odrvnuli su pipe u stanu i pustili vodu da curi kako bi izazvali poplavu, a istodobno su zapalili papir u dnevnom boravku i uključili toster kako bi izazvali požar!? Naravno, to im uopće nije pomoglo, te ih je policija vrlo brzo pronašla, kao i većinu junaka naših priča.

Od policije bježao u perajama i s hobotnicama
Scena kao na filmu odigrala se pred očima kupaca koji su se u rujnu navečer našli u prodavaonici u zagrebačkoj Sisačkoj ulici. Lopov je stavio na rame LCD Samsung televizor, vrijedan 7000 kuna, i počeo trčati. Jurio je prema infopultu kada su mu put prepriječila dvojica zaštitara. Zadržali su mladića do dolaska policije.

Pomorski policajci patrolirajući u ožujku u uvali Šešula na Lošinju u moru ugledali su muškarca kako roni i lovi ribu. Ugledavši policajce ronilac je brzo je isplivao i počeo trčati u šumu pritom odbacujući sa sebe peraje, masku s dihalicom, pribor za robolov, ali i 5 hobotnica teških ukupno 8.5 kilograma.

Sjekirom napao benzinsku, ali nije ništa ukrao
Policija još uvijek traga za razbojnikom koji se u prosincu dovezao na biciklu u 0.50 sati sa sjekirom u ruci ispred benzinske postaje na zagrebačkoj Radničkoj cesti, te ušao u prostor postaje i pokušavao razvaliti vrata prostorije u kojoj su se nalazila dvojica zaposlenika.

Dvojac T. E. (25) i A. J. (39) s druge strane vrata u smrtnom strahu pokušavao je spriječiti pljačkaša koji je luđački udarao po ulazu svojim oruđem kako bi ušao i domogao se utrška.

Pojava krupnog, visokog razbojnika zamaskiranog u šal i kapuljaču u gluho doba noći prestrašila je radnika koji je stajao za blagajnom, a koji je otrčao do kolege u sporednoj prostoriji te mu povikao: “Zovi policiju, ubit će nas!” gdje su se zatim obojica “zabarikadirali”. Provalnik je udarajući sjekirom uspio uništiti prva vrata, ali u pokušaju da dopre do njih spriječila su ga još jedna.
“Otvaraj, otvaraj!”, vikao im je bez uspjeha dok je udarao sjekirom po vratima. Više sreće nije imao ni kod blagajne, koja je bila zaključana. Na kraju je, razočaran, odustao od nečasne nakane, a da nije pobrao čak ni slatkiše koji su mu jedini bili nadohvat ruke te je praznih ruku sjeo na bicikl i pobjegao u noć.

Za provale čuo da netko dolazi, pa zaključao kolegu
Tijekom provale u kiosk Tiska travanjskog četvrtka u gluho doba noći u zagrebačkoj Ulici baruna Trenka dvojici traljavih lopova krenulo je po zlu kad su tijekom “pomno razrađene krađe” začuli nečije korake. U tom trenutku nastala je panika zbog koje je tijekom bijega nepoznati lopov zaključao ‘kolegu’ B.B. unutar kioska.

Ubrzo su na mjesto događaja, osim policije, pristigli i vatrogasci koji su policiji morali pripomoći kako bi provalnika uspješno izbavili iz njegova “zatočeništva”.

Zavrzlama je započela oko jedan sat nakon ponoći kada su se dvojica lopova pojavila kod kioska.

Sa sobom su donijeli i novi lokot, koji im je trebao poslužiti da poslije zatvore obijena vrata te tako otklone sumnju da se događa nešto nezakonito.

Ali, dok su tako domišljato “operirali” po unutrašnjosti kioska gdje je jedan u vrećicu trpao cigarete i bonove za mobitel, začuli su da netko nailazi. Prestrašen, nepoznati lopov trkom se dao u bijeg pritom zaključavši kompanjona u kiosku. Naišla je policija koja se pobrinula za ‘zatočenog’ starog policijskog znanca, s dosjeom od desetak kaznenih prijava, uglavnom zbog krađa i krivotvorenja. Za njegovim domišljatim kompanjonom koji je nestao u noć policija je neuspješno tragala.

Divili se ‘trofeju’ dok im policija nije ušla u trag
Kad su na riječkom parkiralištu Delta “snimili” kamp-prikolicu Turističke zajednice oblijepljenu šarenim plakatima Riječkog karnevala, koja je za maškara služila kao infopunkt, dvojici Kastavaca i Opatijcu, pa su odlučili su da je moraju imati.

Atmosfera ludih pokladnih noći trojcu očito nije bila dovoljna. Jednostavno nisu mogli odoljeti izazovu, te su je se odlučili domoći pod svaku cijenu.

Pod okriljem noći došli su su po svoj željeni plijen, te su prema razrađenom planu prikolicu i odvezli. “Sakrili” su je, nigdje drugdje nego u Kastvu, u dvorištu kuće jednog od kradljivaca, gdje su se neko vrijeme divili svome “trofeju”.

Policija ju je u dvorištu i pronašla, a ekipu kradljivaca ekspresno locirala i privela u postaju. Koji im je bio krajnji plan s ukradenom kamp-prikolicom i kako su mislili neprimijećeno proći sa svojim pothvatom - ostalo je visjeti u zraku.

Nema komentara:

Objavi komentar