DOBRODOŠLI!

ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Blake Griffin-mlada nada NBA-a (video)

Osamnaesti uzastopni double-double "rookieja" Blakea


SVOJ osamnaesti uzastopni double-double učinak ugradio je "rookie" Blake Griffin u pobjedu Los Angeles Clippersa protiv Phoenix Sunsa. Bilo je 108-103 u Staples Centeru.

Mladić koji je izabran kao prvi na draftu 2009. godine, a koji je potom propustio cijelu sezonu zbog ozljede, NBA ligi se predstavlja na fantastičan način. Izuzetak nije ponudila niti nedjelja u kojoj je s 28 poena i 12 skokova predvodio Clipperse do prve pobjede protiv Sunsa u posljednjih deset utakmica. Posljednju do ove su Clippersi upisali u siječnju 2008. godine. Eric Gordon ubacio je 24, a Baron Davis dodao 15 poena i devet asistencija za Clipperse koji su sada na omjeru od devet pobjeda i 22 poraza. Griffinu je double-double učinak bio 24. ove sezone.

Steve Nash je nakon uvodnih problema sa šutom utakmicu završio s 21 košem i 15 asistencija, dok je Grant Hill dodao 19 uz sedam uhvaćenih lopti. Najbolji učinak sezone imao je novopridošli Mickael Pietrus s 25 poena, koji je prvo tricom (gađao ih 5-8) ponudio nadu Sunsima da će uspjeti okrenuti rezultat u dvoboju u čijem su cijelom tijeku hvatali minus, no, onda se i spetljao u napadu koji je gostima mogao donijeti produžetak nakon što je momčad "izbrisala" osamnaest poena viška sastava iz Los Angelesa.

Nema komentara:

Objavi komentar