DOBRODOŠLI!

ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Bermudski trokut+događaj

Teorije
Prva teorija tvrdi da u Bermudskom trokutu nema nikakvih paranormalnih pojava koje izazivaju nestanke brodova. Ova teorija ponekad kao krivce za nestanke brodova označava moderne pirate.
Druga teorija govori o fizičkim silama nepoznatim znanosti, koje periodično stvaraju rupu na nebu, koja uvlači sve što joj se nađe na putu.
Treća teorija tiče se prirode vode u Sargaškom moru. Misli se da je za ove nestanke odgovorna neka nepoznata komponenta morske vode.
Četvrta teorija tvrdi da se u Bermudskom trokutu povremeno stvara vremenska rupa, kojom zrakoplovi ili brodovi putuju u prošlost ili budućnost.
Peta i najrealnija teorija govori o prirodnom isparavanju plinova iz podvodnih stijena koje stvara mjehure na površini koji mogu prevrnuti brod.
Šesta koja govori o tome da neobične sile utječu na uređaje, kompase i dr.
Sedma teorija tvrdi da se u središtu Bermudskog trokuta nalazi izgubljeni grad Atlantida.

Događaji
Jedan od prvih nestanaka u novom dobu zabilježen je 1918. godine kada je u svibnju nestao USS Cyclops, jedan od najvećih brodova tog doba.
Jedan od najvećih misterioznih nestanaka dogodio se u prosincu 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger s 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.
Godine 1948. nestaje DC-3 s 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster s 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po službenim podatcima dogodio se 1961. godine kada je nestao tanker Marine Sulfur Queen s 39 osoba.
U proteklih 50 godina, na tom su području također nestali: Britanski transporter York 1952., mornarički Super Constellationa 1954., civilni teretni zrakoplov 1966., dva Stratotankera 1963. U tim nestancima živote je vjerojatno izgubilo više od 200 ljudi.

4 komentara: